Αθλητική Ημέρα 2018

Παιχνίδια, χορός, τραγούδι στην αυλή.

Η χαρά, το γέλιο και το παιχνίδι επικράτησαν στη σχολική μας αυλή την Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018. Η γυμνάστρια μας κα Δέσποινα Καλλίτση ετοίμασε με όλους τους/τις μάθητες/τριες του σχολείου μας, διάφορα διασκεδαστικά παιχνίδια και όχι μόνο, χορός και τραγούδι εναλλάσσονταν με τη συμμετοχή όλων . Η εξαιρετική γιορτή έκλεισε με το χορό όλων των παιδιών, των δασκάλων και των γονέων.

Καλό καλοκαίρι και του χρόνου με καλό .

25η Μαρτίου 2018

Την Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018 το σχολείο μας τίμησε την επέτειο της επανάστασης του 1821 με μια πολύ ωραία παράσταση . Τα παιδιά της Στ τάξης παρουσίασαν ένα μικρό θεατρικό με τίτλο : “Ο Ήλιος ο Ηλιάτορας” αφηγείται “τα Ελληνάκια”. Πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά και τη δασκάλα τους κ Πόπη Τσατσαρώνη για το αποτέλεσμα της προσπάθειας τους .

Την ίδια μέρα έγινε η κατάθεση στεφάνου στο μνημείου του Αφανή Ναύτη και την Κυριακή 25 Μαρτίου συμμετείχαμε στη δοξολογία και στην παρέλαση.

Ο Καρυοθραύστης

Την Πέμπτη 21/12/2017 οι μαθητές της Β’ τάξης παρουσίασαν στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΠΕΚΕΒ τη θεατρική παράσταση «Ο Καρυοθραύστης».

 

Γιορτή 17ης Νοεμβρίου 2017

Εορτασμός της 17ης Νοεμβρίου 1973

Η 17η Νοεμβρίου 1973 δεν είναι μέρα γιορτής αλλά μνήμης. Είναι αφιερωμένη σε όλα εκείνα τα θαρραλέα παιδιά που ξεχύθηκαν σαν λιοντάρια στους δρόμους και στους χώρους γύρω από το Πολυτεχνείο, για να προκαλέσουν θανάσιμο χτύπημα στον εχθρό. Το Πολυτεχνείο, που  ως τότε ήταν μόνο ένα σχολειό, μετατράπηκε σε πεδίο αγώνα και θυσίας. Κανείς δε φανταζόταν πως το κτήριο εκείνο θα αποτυπωνόταν στις  σελίδες της ελληνικής Ιστορίας με το αίμα νέων ηρώων.

Τα παιδιά της Ε΄ τάξης του Σχολείου μας παρουσίασαν με τη βοήθεια της δασκάλας τους Ελπίδας Γεωργαντή το χρονικό των γεγονότων εκείνων των ημερών, μέσα σε κλίμα συγκίνησης και απόλυτου σεβασμού στους ήρωες του ΄73, υψώνοντας  φωνή διαμαρτυρίας, σε όποιον μελλοντικά προσπαθήσει να διακυβεύσει το δικαίωμα για «ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ».

Γιορτή 11ης Νοεμβρίου 2017- 2018

Το σχολείο μας τίμησε την επέτειο της 11ης Νοεμβρίου, για τα Ελευθέρια της Χίου.

 Την παραμονή, Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017, οι μαθητές της Γ΄ τάξης κι ο δάσκαλός τους κος Ποδιάς Αλέξανδρος  παρουσίασαν τη γιορτή που περιείχε ανάγνωση πεζών κειμένων και ποιημάτων καθώς ο κος Μαχαιράς Νίκος πλαισίωσε την εκδήλωση με τραγούδια συνοδεία μαθητών θυμίζοντας σε όλους τη θυσία των Χιωτών. Μαθητές του σχολείου, γονείς κι εκπαιδευτικοί παρακολούθησαν με ενδιαφέρον την εκδήλωση.

 Συγχαρητήρια! Και του χρόνου!

Γιορτή 28ης Οκτωβρίου 2017- 2018

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος το σχολείο μας  τίμησε την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940.

 Την παραμονή οι μαθητές της Δ΄ τάξης  κι η δασκάλα τους κα. Πονηρού Άννα ετοίμασαν τη γιορτή που περιείχε ποιήματα, τραγούδια και βίντεο θυμίζοντας σε όλους τη θυσία των Ελλήνων στα δύσκολα χρόνια της Κατοχής. Ακολούθησε κατάθεση στεφάνου στο μνημείο του Αφανή Ναύτη.

Ανήμερα της επετείου η σημαία του σχολείου έδωσε το παρόν στη δοξολογία , στον Άγιο Γεώργιο Βροντάδου. Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με τη μαθητική παρέλαση από τους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου μας στον Βροντάδο. Συγχαρητήρια στα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς για την ενεργητική  συμμετοχή τους και στο φετινό  εορτασμό.

Και του χρόνου!

Αποχαιρετιστήρια γιορτή 2016-2017

Δείτε φωτογραφίες από την αποχαιρετιστήρια γιορτή που διοργάνωσαν ο Σύλλογος Γονέων και ο Σύλλογος διδασκόντων του σχολείου μας στην «Ηω», στο Βροντάδο! Τα παιδιά παρουσίασαν το θεατρικό δρώμενο «Η αλληγορία της Άμαξας», Χορέψαμε, φάγαμε, γελάσαμε, συγκινηθήκαμε!

Ο Σύλλογος γονέων μοίρασε σε κάθε παιδί από ένα αποχαιρετιστήριο cd με αναμνηστικές φωτογραφίες ? βίντεο από τα έξι σχολικά έτη που πέρασαν!

 

Τέλος ο διευθυντής του σχολείου αποχαιρέτησε τους μαθητές με το τραγούδι του Διονύση Σαββόπουλου «Μην πετάξεις τίποτα».

 

Συγχαρητήρια στα παιδιά, στους γονείς και στους εκπαιδευτικούς που διοργάνωσαν την εκδήλωση! Καλό καλοκαίρι σε όλους και καλή πρόοδο στα παιδιά που θα φοιτήσουν στο Γυμνάσιο από το Σεπτέμβρη!

 

Γιορτή λήξης σχολικού έτους 2016-2017

Δείτε φωτογραφίες από τη γιορτή λήξης του σχολείου μας και τα ποικίλα δρώμενα που παρουσίασαν οι μαθητές! Συγχαρητήρια στα παιδιά και σε όλους τους εκπαιδευτικούς που συνέβαλαν στη διοργάνωση της εκδήλωσης. Και του χρόνου!

Πρόσθετες πληροφορίες