ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Από το Πνευματικό & Πολιτιστικό Κέντρο του Αγίου Μάρκου λάβαμε την ακόλουθη πρόσκληση : Τα παιδιά, θα μας δώσουν μεγάλη χαρά, αν επισκεφτούν την εκκλησία του Αγίου Μάρκου Βροντάδου και κατά τις παρακάτω ημέρες είτε με τους εκπαιδευτικούς μαζί είτε με τους γονείς τους, ώστε να βιώσουν το πνεύμα αυτών των ημερών, καθώς ακολουθείται ένα εθιμοτυπικό με αφορμή τις παραδόσεις των ημερών της Μεγάλης Εβδομάδας έως και τη Δευτέρα της Διακαινησίμου.

  1. Παρασκευή, 19 Απριλίου 2019: Φτιάχνουμε σταυρούς από φοινικιές για να μοιραστούν την Κυριακή των Βαΐων ως ευλογία στο εκκλησίασμα (ώρα 4-6 το μεσημέρι στην ενοριακή αίθουσα του Ιερού Ναού Αγίου Μάρκου Βροντάδου).
  2. Μεγάλη Πέμπτη 25 Απριλίου 2019: Το πρωί από τις 11 έως τις 2 το μεσημέρι θα διακοσμηθεί με πρασινάδα ο σκελετός του Επιταφίου αλλά και από τις 9 το βράδυ έως της ολοκληρώσεώς του, θα στολιστεί με άνθη ο Επιτάφιος. Επίσης το μεσημέρι μετά τις 3 θα βαφτούν και τα κόκκινα αυγά που θα μοιραστούν το βράδυ της Ανάστασης αλλά και κατά την περιφορά των εικόνων την Δευτέρα της Διακαινησίμου μετά τη λειτουργία.
  3. Μεγάλη Παρασκευή 26 Απριλίου 2019: Από τις 11 το πρωί, θα αρχίσει ο στολισμός του ξύλινου Σταυρού που μπαίνει δίπλα στον Επιτάφιο στο κέντρο του Ναού. Το βράδυ μετά τις 9, θα γίνει η περιφορά του Επιταφίου στους δρόμους της περιοχής του Αγίου Μάρκου με φαναράκια.
  4. Μεγάλο Σάββατο 27 Απριλίου 2019: Στις 3 το μεσημέρι θα τυλιχτούν τα κόκκινα αυγά στην ενοριακή αίθουσα.
  5. Δευτέρα της Διακαινησίμου, 29 Απριλίου 2019: Θα γίνει η περιφορά των εικόνων, μετά τη θεία λειτουργία στους δρόμους της ενορίας μας.
  6. Τέλος, καλούμε όλους τους γονείς, τους μαθητές και εκπαιδευτικούς του 3ου Δημοτικού σχολείου Αγίου Μάρκου να παραβρεθούν στον πανηγυρικό εσπερινό της 1ης Μαΐου 2019, ημέρα Τετάρτη και στην πανηγυρική θεία λειτουργία της 2ας Μαΐου 2019, ημέρα Πέμπτη το πρωί που τιμούμε την εορτή του προστάτη μας Αγίου Μάρκου.

Πρόσθετες πληροφορίες