ΟΙ ΑΓΡΙΟΠΑΠΙΕΣ ΠΕΤΟΥΝ ΣΤΟ 3Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΒΡΟΝΤΑΔΟΥ

ΟΙ ΑΓΡΙΟΠΑΠΙΕΣ ΠΕΤΟΥΝ ΣΤΟ 3Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΒΡΟΝΤΑΔΟΥ

Τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2022 , με πολλή χαρά φιλοξενήσαμε στο σχολείο μας τον συγγραφέα Γιώργο Χατζόπουλο και τις «Αγριόπαπιες» του. Οι μαθητές/τριες της Στ΄ τάξης μαζί με τη δασκάλα τους κα Ζηνοβία Λασπάκη απήλαυσαν τη συζήτηση μαζί του και παρακολούθησαν την όμορφη παρουσίαση του νέου του βιβλίου που αποτελεί το πρώτο μέρος μιας τριλογίας . Ευχόμαστε το βιβλίο του να διαβαστεί και να αγαπηθεί από όλα τα παιδιά του σχολείου μας, γιατί τα μηνύματα που μας στέλνει με τον μοναδικό τρόπο του αξίζουν πολλά.

Με αγωνία περιμένουμε να δούμε και να διαβάσουμε   τα άλλα δυο βιβλία της σειράς. Ευχαριστούμε τον συγγραφέα ο οποίος αγαπά πολύ το σχολείο μας και είναι πάντα το πρώτο που επισκέπτεται όταν βρεθεί στο νησί μας.

Η παρουσίαση εδω

Βασιλόπιτα

Σήμερα ημέρα Παρασκευή 04/02/2022 ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων είχε την ευγενή καλοσύνη να προσφέρει στο σχολείο μας για κάθε τμήμα ατομικά βασιλοπιτάκια, ως είθισται για την έναρξη της σχολικής χρονιάς, καθώς και μια βασιλόπιτα για το σύλλογο των εκπαιδευτικών της σχολικής μονάδας. Κατά τη διάρκεια της ημέρας προγραμματίστηκε η κοπή τους για κάθε τμήμα  και οι τυχεροί που προέκυψαν ήταν οι ακόλουθοι:

Α΄ τάξη: Ειρήνη Μαρκέλλα Ζαννίκου

Β΄ τάξη: Νικόλαος Δάφνός

Γ1΄τάξη: Σταύρος Μπαχάς

Γ2΄ τάξη: Ιωάννης Ζαννίκος

Δ΄ τάξη:  Δήμητρα Κοντού

Ε΄ τάξη: Ειρήνη Ράγκου

ΣΤ΄ τάξη: Χαρούλα Παγούδη

Σύλλογος Διδασκόντων: Μαρίκα Πιτσάκη (Τμήμα ένταξης)

 

Ευχαριστούμε πολύ το Σύλλογο Γονέων και ευχόμαστε υγεία, πρόοδο και κάθε καλό σε όλους.

Σήμερα ημέρα Παρασκευή 04/02/2022 ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων είχε την ευγενή καλοσύνη να προσφέρει στο σχολείο μας για κάθε τμήμα ατομικά βασιλοπιτάκια, ως είθισται για την έναρξη της σχολικής χρονιάς, καθώς και μια βασιλόπιτα για το σύλλογο των εκπαιδευτικών της σχολικής μονάδας. Κατά τη διάρκεια της ημέρας προγραμματίστηκε η κοπή τους για κάθε τμήμα  και οι τυχεροί που προέκυψαν ήταν οι ακόλουθοι:

Α΄ τάξη: Ειρήνη Μαρκέλλα Ζαννίκου

Β΄ τάξη: Νικόλαος Δάφνός

Γ1΄τάξη: Σταύρος Μπαχάς

Γ2΄ τάξη: Ιωάννης Ζαννίκος

Δ΄ τάξη:  Δήμητρα Κοντού

Ε΄ τάξη: Ειρήνη Ράγκου

ΣΤ΄ τάξη: Χαρούλα Παγούδη

Σύλλογος Διδασκόντων: Μαρίκα Πιτσάκη (Τμήμα ένταξης)

Ευχαριστούμε πολύ το Σύλλογο Γονέων και ευχόμαστε υγεία, πρόοδο και κάθε καλό σε όλους .

GASLOG GALVESTON ΔΩΡΕΑ

 

 

                       

             ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ  ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ,                                                                                             

           Χίος, 03 Ιανουαρίου 2022

                 -----------------------

            ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ 

     Α/ΘΜΙΑΣ & Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

                 ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ 

Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου 

         3ο Δημοτικό Σχολείο Βροντάδου

           Παπά Μάρκου Βασιλάκη 28

             82200-Βροντάδος- Χίος

               Πληρ: Κ. Βούλγαρης 

              Τηλ/φαξ: 2271092380

        Email:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

               ------------------------

 

Αγαπητέ καπετάνιε κ. Γιάννη Κουτσουράδη

 & πλήρωμα του πλοίου GASLOG GALVESTON  

 

Το 3ο Δημοτικό Σχολείο Βροντάδου έλαβε με μεγάλη χαρά  τη δωρεά των 800  ευρώ από το πλήρωμα του πλοίου σας. Η χαρά και η συγκίνηση οφείλεται κυρίως στην ιδέα σας να προσφέρετε ως ομάδα ένα ποσό στην εκπαιδευτική μας  κοινότητα, για να καλύψει τις συνεχείς ανάγκες  της σε εξοπλισμό και εποπτικά υλικά, που κάνουν αποτελεσματικότερη την εκπαίδευση και τη μάθηση των μαθητών μας.

Το ποσό θα διατεθεί για την αγορά ενός σταθερού Η/Υ και ενός φορητού Η/Υ.

Η δωρεά θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του σχολείου, θα κοινοποιηθεί στο σύλλογο γονέων και στους  μαθητές του σχολείου, κυρίως γιατί αποτελεί  ένα πολύ καλό παράδειγμα αλληλεγγύης, έγνοιας και αγάπης προς τον άλλο, τον συνάνθρωπο και περισσότερο, γιατί περικλείει όλο το μήνυμα των Χριστουγέννων σιωπηλά και αθόρυβα.

Εκ μέρους των μαθητών/τριων, των γονέων και των εκπαιδευτικών σας ευχαριστούμε από καρδιάς τόσο για το ποσό όσο και για τις αξίες που μας στέλνετε από τη μέση του Ινδικού Ωκεανού.

Να σας έχει ο θεός γέρους και να σας προστατεύει ο Αϊ Νικόλας.

Καλή Χρονιά.

 

 

Με εκτίμηση 

    Ο Δ/ντης του Σχολείου  

Κωνσταντίνος Βούλγαρης

 

 

 

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ETWINNING

Συμμετέχοντας σε προγράμματα e-Twinning, οι μαθητές/τριεςτων Γ, Δ, Ε’ και ΣΤ’ τάξεων του σχολείου μας αντάλλαξαν χριστουγεννιάτικες ευχές με μαθητές/-τριες σχολείων εντός και εκτός Ελλάδας. Τραγούδησαν παραδοσιακά κάλαντα της Χίου. Μοιράστηκαν με τους διαδικτυακούς τους φίλους παραδοσιακές ελληνικές χριστουγεννιάτικες συνταγές και φωτογραφίες με τη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση του σπιτιού τους, του σχολείου και της πόλης της Χίου.

Σχετικός σύνδεσμος:

https://animoto.com/play/Kiim4CJIUXtsIE6mMchO5A 

 

Twitter Post Photo Collage 3Square_41_-.jpg

Square 41

Square 2x2

Post Template Photo Collage 2

Pin Photo Collage 6

Photo Collage 1

ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΗΜΕΡΑ ΓΛΩΣΣΩΝ

Σε όλη την Ευρώπη, 800 εκατομμύρια Ευρωπαίοι εκπροσωπούνται από τα 47 κράτη μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης και ενθαρρύνονται να μάθουν όλο και περισσότερες ξένες γλώσσες, σε οποιαδήποτε ηλικία, εντός ή εκτός σχολείου. Το γεγονός αυτό πηγάζει από την πεποίθηση ότι η γλωσσική πολυμορφία αποτελεί εργαλείο για την επίτευξη ευρύτερης διαπολιτισμικής κατανόησης και βασικό στοιχείο στην πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της ηπείρου μας.

Με πρωτοβουλία του Συμβουλίου της Ευρώπης, από το 2001 η Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών (EuropeanDayofLanguages) γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 26 Σεπτεμβρίου. Με αφορμή τον εορτασμό της, τα παιδιά των Ε’ και Στ’ τάξεων με την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού Αγγλικών Ευτυχίας Γεομέλου περιηγήθηκαν εικονικά στις χώρες της Ευρώπης, άκουσαν ηχητικά αποσπάσματα από διαφορετικές γλώσσες και ηχογράφησαν τις εκφράσεις «Ευχαριστώ!» και «Τι κάνεις;» στις γλώσσες που επέλεξαν. Στη συνέχεια, δημιούργησαν με το ψηφιακό εργαλείο “WordArt” πολυγλωσσικάσυννεφόλεξα με τις παραπάνω φράσεις. Επίσης, κατασκεύασαν τα δικά τους «χαμόγελα» με το καθένα να αντιπροσωπεύει μια διαφορετική χώρα της Ευρώπης και έναν διαφορετικό τρόπο να λέμε «Γεια!». Τέλος, τα παιδιά συγκέντρωσαν τις καλύτερες στιγμές από αυτό το γλωσσικό ταξίδι σε ένα σύντομο βίντεο και μας στέλνουν το δικό τους μήνυμα: Weallsmilethesamelanguage («Όλοι χαμογελάμε στην ίδια γλώσσα»). Ακολουθεί το σχετικό βίντεο.

 

 20210922 093142   

20210922 112237

20210922 113737 

 

 

 

 

Μαθαίνοντας ρυθμό!!!

Οι μαθητές της Δ' τάξης του σχολείου μας, μαζί με τη δασκάλα μουσικής κυρία Αγγέλα Τσιμπιρλού μαθαίνουν να παίζουν ρυθμό με το σώμα τους!!! Απολαύστε τους στο παρακάτω βίντεο.

 

Μαθαίνουμε ρυθμό

 

 

 

 

 

 

Ομαδική εργασία των μαθητών της Ε' τάξης στο μάθημα των Αγγλικών

Στα πλαίσια της εξ' αποστάσεως διδασκαλίας και με αφορμή μια άσκηση του σχολικού βιβλίου τα παιδιά της Ε' τάξης 'ταξίδεψαν' πίσω στο χρόνο και επέλεξαν την αγαπημένη τους ιστορία από την ελληνική μυθολογία. Έγραψαν ένα σύντομο κείμενο στα Αγγλικά και βρήκαν μια φωτογραφία να το συνοδεύει. Στόχος της ομαδικής εργασία ήταν πέρα από την εξάσκηση στην παραγωγή - κατανόηση γραπτού λόγου και τον  εμπλουτισμό των γνώσεων τους η προσέγγιση της ελληνικής μυθολογίας πέρα από τα ελληνικά σύνορα ως 'άυλη' πολιτιστική κληρονομιά της ανθρωπότητας!
Παρακάτω μπορείτε να βρείτε τον σύνδεσμο της παρουσίασης:

Ancient Greek Mythology

 

 

Απολύμανση στο σχολείο

Με πρωτοβουλία και έξοδα του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Δ Σ Βροντάδου το σχολείο απολυμάνθηκε, το απόγευμα της Τρίτης 23 Φεβρουαρίου 2021.

Ευχαριστούμε το σύλλογο για αυτή την πρωτοβουλία και την προσπάθεια να παραμείνει το σχολείο ένας χώρος ασφαλής για παιδιά, εκπαιδευτικούς και γονείς.

Επίσης σας υπενθυμίζουμε να συμβουλεύετε τα παιδιά να τηρούν αποστάσεις μεταξύ τους, να απολυμαίνουν  τα χέρια τους συχνά  και να φορούν καθαρές μάσκες στο σχολικό περιβάλλον. Το ίδιο επαναλαμβάνεται  διαρκώς  και από τους εκπαιδευτικούς του σχολείου.

Προσπαθούμε όλοι για την υγιεινή και την ασφάλεια όλων, το σχολείο τηρεί προσεκτικά τους κανόνες για απολύμανση, αερισμό, αποστάσεις, μάσκες, είσοδο και αποχώρηση μαθητών, διαλείμματα σε προκαθορισμένο χώρο.

Εννοείται ότι σε περίπτωση κρούσματος στο οικογενειακό περιβάλλον τα παιδιά παραμένουν στο σπίτι και οι γονείς επικοινωνούν με τη διεύθυνση του σχολείου. 

Αν μαθητής ή εκπαιδευτικός νοσήσει τότε κλείνει το τμήμα που εντοπίστηκε το κρούσμα και σε περίπτωση που βρεθούν τρία κρούσματα στο σχολείο κλείνει όλο το σχολείο.

Η ψυχραιμία, η λογική και η τήρηση των κανόνων υγιεινής θα βοηθήσουν όλους και κυρίως τα παιδιά  για να ξεπεράσουμε αυτή την υγειονομική κρίση.

Συνημμένα διατίθεται και το πιστοποιητικό απολύμανσης.

 

Πιστοποιητικό απολύμανσης

 

 

 

Πρόσθετες πληροφορίες