Μια μαθήτρια του σχολείου μας επιστρέφει

Μια μαθήτρια του σχολείου μας επιστρέφει

Την Τετάρτη 13 Μαρτίου 2019, είχαμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε στο σχολείο μας την κα Αρετή Παληού, η οποία υπήρξε μαθήτρια του σχολείου μας. Η κα Αρετή, προσκλήθηκε με την ιδιότητα της ως συγγραφέας μετά από μια ιδέα της υπεύθυνης της βιβλιοθήκης του σχολείου μας κας Δ Καλλίτση. Μίλησε στα παιδιά των Γ΄ και Δ΄ τάξεων για το βιβλίο της «Σώζοντας τη Ελπίδα» που έγραψε όταν ήταν μαθήτρια λυκείου.

Μας μίλησε για τους συμβολισμούς του βιβλίου της και για το δίδαγμά του. Η συζήτηση κέρδισε από την πρώτη στιγμή το ενδιαφέρον των παιδιών. Αξίες , συναισθήματα, διαχρονικά προβλήματα όπως αυτό της προσφυγιάς και του πολέμου παρουσιαστήκαν κατά τη διάρκεια αυτής της όμορφης κουβέντας. Η συγγραφέας κατάφερε να αλληλεπιδράσει με το απαιτητικό κοινό της και να περάσει μηνύματα αλληλοβοήθειας, πίστης στον εαυτό μας, ομαδικότητας, αγώνα για το δίκαιο.

Οι εκπαιδευτικοί του σχολείου, οι μαθητές και οι γονείς την ευχαριστούμε πολύ για την άμεση ανταπόκριση της στην πρόσκληση μας και περιμένουμε ανυπόμονα το επόμενο βιβλίο της .    

Πρόσθετες πληροφορίες