Χριστουγεννιάτικη γιορτή 2015

Φέτος  οι  μαθητές κι οι μαθήτριες της Β΄ τάξης του σχολείου μας  παρουσίασαν θεατρική παράσταση με τίτλο «Ο καλικάντζαρος που φοβόταν το σκοτάδι».

 

Πρόκειται για την ιστορία ενός καλικάντζαρου που δυσκολευόταν να ακολουθήσει τους φίλους και την οικογένειά του στο ταξίδι τους στον κόσμο των ανθρώπων διότι φοβόταν το σκοτάδι! Το μήνυμα της ιστορίας δεν ήταν μόνο σχετικό με τα Χριστούγεννα , αλλά είχε να κάνει με τα στερεότυπα , και τον τρόπο που επηρεάζουν αρνητικά τη σκέψη μας και την αποδοχή της διαφορετικότητας του κάθε ανθρώπου που είναι τελικά δικαίωμα!

Τα παιδιά-μικροί ηθοποιοί- έπαιξαν με φυσικότητα, ζωντάνια και απλότητα τους ρόλους τους. Το εύστοχο σκηνικό και τα κοστούμια των παιδιών απέδωσαν παραστατικά το κλίμα των Χριστουγέννων. Στο τέλος ο Άγιος Βασίλης με την υποστήριξη του Συλλόγου Γονέων του σχολείου μας μοίρασε στα παιδιά γυάλινες μπάλες χιονιού και στους εκπαιδευτικούς ρόδια για γούρι!

 

Πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά , στη δασκάλα της τάξης κα Κέλογλου Μαρία,  σε όλους τους εκπαιδευτικούς που βοήθησαν στην πραγματοποίηση της γιορτής, στους φοιτητές που ζωγράφισαν εθελοντικά το σκηνικό και στο Σύλλογο Γονέων! Και του Χρόνου! Καλές Γιορτές!!! 

Πρόσθετες πληροφορίες