Υποβρύχιοι βιότοποι του κόσμου

«Υποβρύχιοι βιότοποι του κόσμου»

Την Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2017 είχαμε τη χαρά να επισκεφτούμε το Δημοτικό Σχολείο Καταρράχτη και να συμμετάσχουμε στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα: «Υποβρύχιοι βιότοποι του κόσμου». Οι δάσκαλοι και οι μαθητές του σχολείου, μας υποδέχτηκαν θερμά και μας έκαναν να νιώσουμε σαν να βρισκόμαστε στο δικό μας σχολείο.

Αρχικά χωριστήκαμε σε δυο μεγάλες ομάδες και στη συνέχεια σε μικρότερες δένοντας ένα χρωματιστό κορδελάκι στο χέρι του κάθε παιδιού, έτσι δημιουργήθηκαν η ομάδα των γαλάζιων, των πορτοκαλί, των κίτρινων και των πρασίνων. Δυο από αυτές τις ομάδες παρακολουθήσαν μια παρουσίαση με βίντεο   από διαφόρους υδροβιότοπους της Αφρικής, της Ασίας και της Ν Αμερικής, στη συνέχεια ταύτισαν  αυτούς με τα ενυδρεία που βρίσκονταν στην ίδια αίθουσα και περιείχαν ψάρια και φυτά  από τους συγκεκριμένους υδροβιότοπους.

 Οι άλλες ομάδες έπαιξαν παιχνίδια μνήμης με ψάρια που ζουν σε αυτούς τους υδροβιοτόπους(πχ τιγράκια, γκάπυ κα). Στη συνέχεια κατασκευάσαμε με χαρτί ψαράκια. Ψαρέψαμε με μαγνητικά αγκιστριά  στη λιμνούλα και φτιάξαμε τη λέξη χρυσόψαρα.

Τέλος με τα κορδελάκια από τα χέριά μας φτιάξαμε το σχήμα ενός πολύχρωμου ψαριού. Τελειώνοντας   το πρόγραμμα τα παιδιά του ΔΣ Καταρράχτη μας κέρασαν χυμό.

Το ευχαριστώ είναι λίγο, για το σχεδιασμό και την υλοποίηση ενός τέτοιου προγράμματος, όπου μαθητές και δάσκαλοι μας φιλοξένησαν με τον καλύτερο τρόπο. Ελπίζουμε να συμμετάσχουμε σε μια κοινή οργανωμένη δράση του σχολείου μας με το ΔΣ Καταρράκτη στη Δασκαλόπετρα την Άνοιξη. 

Εντυπώσεις των παιδιών της Στ τάξης

Όταν φτάσαμε στο σχολείο μας υποδέχθηκαν 13 παιδιά και 2 δάσκαλοι . Όλα τα παιδιά ήταν πολύ φιλικά μαζί μας και φιλόξενα.

Στην αυλή του σχολείου τα παιδιά είχαν φτιάξει μια λίμνη με 5.000 λίτρα νερό που μέσα είχε χρυσόψαρα . Μετά είδαμε τα ενυδρεία που αναπαρίσταναν διάφορους υδροβιότοπους . Σε κάθε ενυδρείο είχε διαφορετικά ψάρια και το περιβάλλον ήταν προσαρμοσμένο για αυτά. Άλλο είχε κορμούς δέντρων, άλλο πέτρες  και άλλο άμμο. Μετά παίξαμε ένα παιχνίδι μνήμης και στο τέλος ‘’ψαρέψαμε’’ στη λιμνούλα.

Περάσαμε ευχάριστα, διασκεδάσαμε, μάθαμε και εντυπωσιαστήκαμε από τη επίσκεψη μας αυτή.

 

Πρόσθετες πληροφορίες